Chocolade kersentaart

Chocolade kersentaart

Chocolade kersentaart

De lekkerste chocolade kersentaart kun je nu zelf maken! Het valt in de categorie taart en gebak. Dit chocolade kersentaart recept is geschikt voor acht porties en binnen 55 minuten zet jij deze chocolade kersentaart op tafel. Veel mensen zijn dol op kersen, ook kinderen vinden het lekker. Als je de chocolade kersentaart gaat maken is het verstandig dat je kersen neemt zonder pit. Hierdoor kunnen de gasten zorgeloos van je chocolade kersentaart genieten zonder dat zij iedere keer de pit uit hun mond halen. Ook voor kinderen is het beter om kersen te pakken zonder pitten, als ze namelijk een keer snel eten dan kunnen ze zich in de pit verslikken. Maar geen zorgen want hier kun je bij de bereiding van de chocolade kersentaart al op letten. Er zijn kersen te koop zonder pitten en deze zijn het meest geschikt voor jouw chocolade kersentaart.

Ingrediënten chocolade kersentaart

Voor het maken van deze chocolade kersentaart heb je de volgende ingrediënten nodig:

75 gram pure chocolade, grof gehakt 325 gram boter op kamertemperatuur
125 gram suiker
6 eieren, gesplitst
125 gram bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
75 gram poedersuiker
2-3 eetlepels kirsch
200 gram kersenjam
zwarte kersen, pot à 370 milliliter, uitgelekt
50 gram melkchocolade
springvorm (doorsnede 24 cm)

Er zijn verschillende soorten kersen die je kunt kiezen voor je chocolade kersentaart. Dit geldt ook voor de chocolade. De eerste keer raden we je aan dat je dit recept van de chocolade kersentaart gaat volgen, daarna kun je zelf afwisselen en af en toe wat ingrediënten veranderen. Experimenteren met de chocolade kersentaart is namelijk een leuke bezigheid.

Bereidingswijze chocolade kersentaart

Wil je deze chocolade kersentaart aan je gasten serveren? Zorg dat je dan alle ingrediënten van de chocolade kersentaart in huis haalt en dan kun je snel beginnen. Volg ons stappenplan op van de chocolade kersentaart en dan ruik je hoe heerlijk dit is! Het volgende ga je doen om de chocolade kersentaart te maken:

  1. Je smelt 150 gram chocolade in een hittebestendige kom. Dit kun je het beste doen boven een pan met heet water (au bain marie).
  2. Let goed op dat de kom het water niet mag raken. Laat dan het geheel een beetje afkoelen.
  3. Dan verwarm je de oven voor op 160 graden.
  4. Dan bekleed je de bodem van de bakvorm met bakpapier.
  5. Neem dan de boter en vet de randen in.
  6. Dan klop je met een mixer 125 gram boter met de suiker zacht.
  7. Dan klop je de eidooiers er een voor een doorheen en dan voeg je de chocolade toe en klop je het glad.
  8. Dan maak je de kom vetvrij met keukenpapier en azijn en dan klop je de eiwitten stijf.
  9. Neem dan de bloem en meng deze met het bakpoeder.
  10. Dan spatel je de eiwitten en de bloem om en om door het beslag.
  11. Dan schenk je het geheel in de vorm en bak je het in 50-55 minuten gaar.
  12. Dan laat je het vervolgens afkoelen en verwijder je de vorm.
  13. Dan smelt je 125 gram chocolade.
  14. Je klopt nu 200 gram boter met de poedersuiker romig en daar klop je dan de chocolade doorheen.
  15. Dan snijd je de taart horizontaal door midden.
  16. Dan besprenkel je de helft met kirsch en schep je er de jam op.
  17. Dan leg je daar de andere helft op en je bestrijkt de taart met de crème.
  18. Dan garneer je het met de kersen en de geraspte chocolade.

En dan is de chocolade kersentaart klaar, smakelijk eten!

Tips chocolade kersentaart

Welke chocolade vind jij lekker? Als je de chocolade kersentaart maakt dan denk je misschien aan melk of pure chocolade, maar je kunt ook mengen. Af en toe wat variatie aanbrengen is alleen maar goed dus zorg dat je gaat ontdekken welke chocolade jij het lekkerste vindt om te gebruiken voor de chocolade kersentaart. Laat de kinderen ook maar eens mee experimenteren als ze een middagje vrij hebben. Kersen in de chocolade dompelen en dan lekker smullen, wie vindt dat nou niet lekker? Je kunt nu alles voor de chocolade kersentaart kopen en dan creatief aan de slag met je eigen chocolade kersentaart.